Piškotki in zasebnost

 

Zakon o elektronskih komunikacijah (Uradni list št. 109/2012), ZEKom-1 je v pravni red prinesel nova pravila glede uporabe piškotkov in podobnih tehnologij za shranjevanje informacij ali dostop do informacij, shranjenih na računalniku ali mobilni napravi uporabnika.

Ker je vaša zasebnost za nas zelo pomembna, si prizadevamo, da vam ponudimo vse informacije o piškotkih, ki jih uporabljamo na naši spletni strani. Vse podrobne in dodatne informacije o piškotkih najdete v nadaljevanju. Zavedati se je potrebno le, da v kolikor se tehnični piškotki na spletni strani www.czrdomzale.si v popolnosti onemogočijo (v nastavitvah brskalnika), potem uporabnik ne bo mogel uporabljati funkcij spletišča v polni meri.

V kolikor se bodo na spletni strani www.czrdomzale.si pojavile kakšne spremembe na področju piškotkov in zasebnosti, bomo vse spremembe takoj zapisali na tej strani.

 

Kaj so piškotki?

Piškotek je majhna tekstovna datoteka, ki se prenese na računalnik uporabnika ob njegovem obisku spletne strani in običajno vsebuje:

 • Ime strežnika, s katerega je bil poslan piškotek; 
 • Življenjsko dobo piškotka; 
 • Vrednost – navadno naključno generirano edinstveno število. 
 

Sam piškotek ne vsebuje ali zbira informacij. Če pa ga prebere strežnik skupaj s spletnim brskalnikom, je to lahko spletnemu mestu v pomoč pri izvajanju uporabniku prijaznejših storitev – na primer tako, da se spomni prejšnjih nakupov ali podatkov o uporabnikovem računu. Samo strežnik, ki je poslal piškotek, lahko prebere in uporablja ta piškotek. Na spletnem mestu, vrednem zaupanja, lahko tako piškotki obogatijo izkušnjo. Lahko pa so piškotki, uporabljeni tudi na načine, ki pomenijo poseg v posameznikovo zasebnost. Piškotki so lahko shranjeni različno dolgo, le za trajanje seje brskanja ali pa veliko dlje.

 

Kakšne piškotke uporablja spletna stran www.czrdomzale.si?

Tudi spletna stran www.czrdomzale.si, na kateri se nahajate, za svoje delovanje uporablja spletne piškotke. V nadaljevanju sledi seznam vseh spletnih piškotkov, ki jih spletna stran uporablja ter obrazložitev njihovega namena.

   
 • NUJNO POTREBNI PIŠKOTKI 
 • Piškotki, ki so nujni obiskovalcu omogočajo nemoteno in pravilno uporabo spletnega mesta.

  PIŠKOTEK NAMEN/OPIS PIŠKOTKA TRAJANJE
  sj_urline_tpl Piškotek je nujno potreben za delovanje spletnega mesta. Obiskovalcu omogoča nemoteno uporabo spletne strani. Brez tega piškotka spletno mesto ne bi delovalo pravilno in ogled le tega ne bi bil mogoč. 1 leto

   

 • FUNKCIONALNI PIŠKOTKI 
 • So piškotki, v katerih so zapisane shranjene odločitve obiskovalcev. Te piškotki nam omogočajo prilagoditi uporabo spletnega mesta posamezniku.

   

 • PLATFORMSKI PIŠKOTKI 
 • Piškotki, ki jih uporabljamo za namen izboljševanja uporabniške izkušnje. Informacije, ki jih pridobimo s piškotki nam pomagajo razumeti kako obiskovalci uporabljajo spletno mesto in na podlagi le teh se odločamo o funkcionalnih in vsebinskih prilagoditvah.

  PIŠKOTEK NAMEN/OPIS PIŠKOTKA TRAJANJE
  ccm_cookies_accepted To je piškotek, ki je potreben za pravilno delovanje obvestila o piškotkih. Vrednosti sta DOVOLI in ZAVRNI. Ta piškotek hrani informacijo o tem ali ste dovolili piškotke, ki jih uporablja Google Analytics. 1 leto 
  _atuvc Ta piškotek je nujen za pravilno delovanje in varovanje spletnega mesta. 2 leti
  _atuvx Ta piškotek je nujen za pravilno delovanje in varovanje spletnega mesta.  za čas seje

   

 • PIŠKOTKI TRETJIH SPLETNIH MEST 
 • V naših vsebinah v določenih primerih gnezdimo vsebine (video, slike) iz spletnih mest kot je npr. Youtube. Ob obisku strani s tako vsebino se na uporabnikovo napravo shranijo piškotki, ki jih shranjujejo ta spletna mesta. Shranjevanje teh piškotkov lahko onemogočite v nastavitvah, vendar boste s tem onemogočili deljenje vsebin. 

  PIŠKOTEK NAMEN/OPIS PIŠKOTKA TRAJANJE
  PREF Piškotek se uporablja za pravilno prikazovanje Youtube videov. 6 mesecev
  VISITOR_INFO1_LIVE Ta piškotek hrani podatke o širokopasovni povezavi uporabnika. 6 mesecev
  YSC Piškotek se uporablja za pravilno prikazovanje Youtube videov. za čas seje
  uvc Piškotek uporablja servis za deljenje spletnih vsebin addthis. Namenjen je štetju delitev vsebine. 2 leti
  xtc Piškotki servisa AddThis, za analizo vaše uporabe naših vtičnikov za deljenje vsebin na družbenih omrežjih. Podatki zbrani prek teh piškotkov se delijo s ponudnikom storitve AddThis.com. 2 leti
  loc Piškotki servisa AddThis, za analizo vaše uporabe naših vtičnikov za deljenje vsebin na družbenih omrežjih. Podatki zbrani prek teh piškotkov se delijo s ponudnikom storitve AddThis.com. 2 leti
  di2 Piškotki servisa AddThis, za analizo vaše uporabe naših vtičnikov za deljenje vsebin na družbenih omrežjih. Podatki zbrani prek teh piškotkov se delijo s ponudnikom storitve AddThis.com. 2 leti
  uid Piškotki servisa AddThis, za analizo vaše uporabe naših vtičnikov za deljenje vsebin na družbenih omrežjih. Podatki zbrani prek teh piškotkov se delijo s ponudnikom storitve AddThis.com. 2 leti
  vc Piškotki servisa AddThis, za analizo vaše uporabe naših vtičnikov za deljenje vsebin na družbenih omrežjih. Podatki zbrani prek teh piškotkov se delijo s ponudnikom storitve AddThis.com. 2 leti
  um Piškotki servisa AddThis, za analizo vaše uporabe naših vtičnikov za deljenje vsebin na družbenih omrežjih. Podatki zbrani prek teh piškotkov se delijo s ponudnikom storitve AddThis.com. 2 leti
  NID Piškotek je namenjen za oglaševanje, ki ga Google prikazuje zunaj Googlovih spletnih mest. 6 mesecev

   

 • DELJENJE VSEBIN 

Nekatere vsebine na spletnem mestu je možno deliti preko gumba "deli" Ob deljenju vsebin se na uporabnikovo napravo shrani piškotek, ki ga nastavi storitev, ki se uporablja za deljenje. Shranjevanje teh piškotkov lahko onemogočite v nastavitvah, vendar boste s tem onemogočili deljenje vsebin.

 

Dodatne informacije o uporabi piškotkov najdete na ...

Ali je sprememba nastavitev piškotkov na spletni strani www.czrdomzale.si mogoča?

V primeru, da Centru za zaščito in reševanje Domžale več ne bi dovolili uporabe piškotkov na vašem računalniku, lahko svoje nastavitve spremenite v vsakem trenutku, in sicer v spodnjem desnem kotu spletne strani, kjer se vedno nahaja zavihek "Piškotki". S klikom na ta zavihek lahko izbirate, ali se strinjate s tem, da na vaš računalnik naložimo piškotke ali ne.

V primeru, ko želite omejiti, izključiti oz. brisati že ustvarjene piškotke, to storite v nastavitvah brskalnika. Posledica tega je lahko omejeno delovanje spletnega mesta.

 

 

Ko pokličete operaterju povejte, koga potrebujete (reševalce ali gasilce), kdo kliče in točen naslov, kjer je potrebna pomoč ter kaj se je zgodilo (koliko ljudi je v nevarnosti ali poškodovanih).

V primeru požara povejte kje gori, kaj gori in v kakšni fazi je požar.

Če je mogoče povejte operaterju svojo telefonsko številko (v kolikor ste na kraju požara ali nesreče). Kasneje vse spremembe do prihoda reševalcev ali gasilcev sporočajte na številko 112!

Ne odložite telefona dokler operater ne konča s pogovorom.

 

Top