Gasilni aparat na prah 6kg GLORIA PD-6GA

Cena: 40,90 EUR


Dobavljivost: na zalogi

Namenjen za gašenje požarov tipa A (trdne snovi - les, papir, tekstil, ...), tipa B (tekoče snovi - alkohol, eter, katran, olja, masti, ...) in tipa C (plinaste snovi - acetilne, mestni plin, metan, vodik, ...)

  • Manometer za preverjanje tlaka-pripravljenosti za uporabo
  • Največja dosežena stopnja učinkovitosti v svojem razredu
  • Izdelan glede na standard SIST EN3, direktivo za tlačno opremo PED 97/23/ES in direktivo za pomorsko opremo MED 96/98/ES
  • Privlačen design s PVC podstavkom in zatičem za cev
  • Visoka zaščita pred korozijo medeninasti ventil

Učinkovitost gašenja:

  • 34A / 183B / C - dokazana s pridobljenim tipskim certifikatom glede na standard EN3, kar ustreza 9 enotam gasila.

Gasilniki z večnamenskim ABC praškom  so namenjeni gašenju požarov trdih snovi (razred A), vnetljivih tekočin (razred B) in plinov (razred C). Gasilniki z gasilnim praškom so zelo učinkoviti in so najbolj primerni za uporabo na prostem ali v večjih prostorih (vozila, počitniške prikolice, skladišča, pokrita parkirišča, hale,…). Njihova pomanjkljivost je v tem, da umažejo okolico žarišča požara in lahko povzročijo dražeče občutke pri ljudeh.

ABC gasilniki z gasilnim praškom delujejo tako, da ohladijo in zadušijo ognjene zublje. Ko se prašek stopi, žarišču odvzame toplotno energijo in tvori slano plast, ki prepreči dotok kisika. ABC gasilnikov z gasilnim praškom ne smete uporabljati pri visoki napetosti (čez 1000 V), pri uporabi na električnih napravah z nizko napetostjo (pod 1000 V) pa je treba imeti varnostno razdaljo vsaj 1 meter.

Novejše verzije gasilnikov z gasilnim praškom so pod stalnim tlakom potisnega plina dušika (N2), kar nam kaže manometer. Manometer nam pove ali je pritisk potisnega plina še dovolj visok za normalno uporabo gasilnika.

Prednosti gasilnikov z gasilnim praškom:

  • cenovno dostopni in enostavni za uporabo,
  • širok spekter uporabe glede na tip požara katerim je namenjen (razred A, B in C)
  • primerni za uporabo na prostem

 

Ko pokličete operaterju povejte, koga potrebujete (reševalce ali gasilce), kdo kliče in točen naslov, kjer je potrebna pomoč ter kaj se je zgodilo (koliko ljudi je v nevarnosti ali poškodovanih).

V primeru požara povejte kje gori, kaj gori in v kakšni fazi je požar.

Če je mogoče povejte operaterju svojo telefonsko številko (v kolikor ste na kraju požara ali nesreče). Kasneje vse spremembe do prihoda reševalcev ali gasilcev sporočajte na številko 112!

Ne odložite telefona dokler operater ne konča s pogovorom.

 

Top