Obvestilo - Zaščitno-reševalna vaja »Domžale 2017«

 

V četrtek, 6. aprila 2017, bo na podlagi sklepa župana, Tonija Dragarja, izvedena obsežna občinska zaščitno-reševalna vaja »Domžale 2017«. Vajo, ki jo organizira Štab Civilne zaščite Občine Domžale, bo potekala na območju občine Domžale, s težiščem na industrijskih objektih. Namen vaje je preizkusiti usposobljenost izvajalcev zaščite, reševanja in pomoči v občini, s poudarkom na opravljanju javne gasilske službe, ki jo izvaja Center za zaščito in reševanje Domžale.

Vaja, ki bo potekala od 13. do predvidoma 18. ure, bo temeljila na predpostavki, da je območje občine prizadel močnejši potres s sekundarnimi posledicami. Zaradi potresa so najbolj prizadeta podjetja Helios, Lek in Količevo Karton, poleg tega pa je prišlo do poškodovanja nekaterih drugih objektov na območju Želodnika.

V tem času bodo na posameznih lokacijah prisotna številna gasilska in reševalna vozila ter reševalci, uporabljeni bodo tudi zvočni signali intervencijskih vozil.

 

Več na Domzalec.si

 

 

 in spletnih straneh Občine Domžale

 

  

 


 

Ko pokličete operaterju povejte, koga potrebujete (reševalce ali gasilce), kdo kliče in točen naslov, kjer je potrebna pomoč ter kaj se je zgodilo (koliko ljudi je v nevarnosti ali poškodovanih).

V primeru požara povejte kje gori, kaj gori in v kakšni fazi je požar.

Če je mogoče povejte operaterju svojo telefonsko številko (v kolikor ste na kraju požara ali nesreče). Kasneje vse spremembe do prihoda reševalcev ali gasilcev sporočajte na številko 112!

Ne odložite telefona dokler operater ne konča s pogovorom.

 

Top